Sunday 21 December 2014

Ekološka akcija „Đinovo brdo“ – 20. 12. 2014. godine



Ekološka akcija „Đinovo brdo“ – 20. 12. 2014. godine



  
Dana 20. 12. 2014. godine, članovi našeg Kluba uz pomoć članova Izviđačkog odreda „Gojko Kruška“, radnika Javnog komunalnog preduzeća Cetinje i naših sugrađana, uspješno su realizovali ekološku akciju na lokalitetu Đinovog brda. Sama akcija imala je za cilj uklanjanje otpada sa ovog prostora, ali i čišćenje i markiranje pješačke staze od naselja Gruda do vrha Đinovog brda (863mnm).

Epilog ove akcije je takav da je naš grad ponovo dobio na korišćenje stazu izgrađenu još 1905. godine po želji Kraja Nikole, u ukupnoj dužini od oko 3km. Ipak, to nije sve.

Osnovna zamisao Kluba je da već u narednih par nedjelja očisti i dio staze koja vodi od vrha Đinovog brda, preko Borovika do naselja Gruda, u ukupnoj dužini od 5km, kako bi ona dobila kružni karakter.

Svečano otvaranje ove pješačke staze, ali i postavljanje putokaza biće upriličeno tokom proljeća naredne godine. Ta manifestacija će biti otvorenog tipa, a sve sa ciljem afirmacije ove pješačke staze, sa koje se konstantno pruža jedan od najljepših pogleda na naš grad.  

Sporstki planinarski klub „Soko“ se iskreno zahvaljuje svima na učešću.







No comments:

Post a Comment