Wednesday 11 March 2015

HUMANITARNA AKCIJA



HUMANITARNA AKCIJA
Poseljani – Rijeka Crnojevića – nedjelja, 15. 03. 2015. godine





Da humanost ne poznaje granice, mnogo puta su dokazali brojni planinari i planinarski klubovi iz naše zemlje. Pozitivnu energiju sa planine, nastojali smo da prenosimo na one kojima je pomoć potrebna i na razne načine doprinosili da se njihovi problemi ublaže.

Ovog puta nas životne okolnosti okupljaju sa ciljem prikupljanja finansijskih sredstava za liječenje naše osmogodišnje sugrađanke Marije Martinović, koja će kroz par dana otputovati na operaciju u Sjedinjenim američkim državama. Upravo, tim povodom, a u nadi da će mala Marija svoje prve planinarske korake napraviti uskoro sa nama, organizujemo jednu rekreativnu turu humanitarnog karaktera. Na taj način ćemo se i mi pridružiti brojnim kolektivima i pojedincima koji su poslednjih dana kroz razne aktivnosti omogućili prikupljanje značajnog dijela potrebnih sredstava, pa ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje da ukoliko već nijesu, daju svoj skromni doprinos.

Pješačka tura „Poseljani – Rijeka Crnojevića“ je prilagođena ljudima koji se ne bave planinarenjem, i zahtijeva minimalnu kondicionu spremu.

Naime, busom ćemo ići preko Rijeke Crnojevića, putem ka Virpazaru, do sela Čukovići, odakle pješačenje i počinje. Silazimo do prioblanog sela Poseljani, jednog od najljepših na Skadarskom jezeru. Ono se nalazi u klancu seljanskog potoka, a osim prirodne ljepote (vodopada i potoka) odlikuje se i arhitekturom starih kamenih kuća, mlinova (čak njih 14) i svoltanih mostića koji su stari i do 300 godina. Nakon doručka, pauze i fotografisanja, nastavljamo uzbrdo, starim karavanskim putem. Uz fantastičan pogled na jezero idemo kroz riječki zaseok Mračelje, pored lovnog zabrana, do starog Danilovog mosta i Rijeke Crnojevića. Posjetićemo i Riječki, odnosno Obodski grad, nakon čega slijedi druženje na Rijeci, đe će nas čekati autobus. Povratak u Cetinje oko 17h.

Dužina staze je oko 10km, sa ukupnom visinskom razlikom od 350m.

Mjesto i vrijeme polaska su Autobuska stanica Cetinje, nedjelja 15. 03. 2015. godine u 8:30h.

Prijave su obavezne i traju do subote 14. 03. do 12h, na brojeve: 067 666 019 i 067 825 007
.

Cijena akcije iznosi 5 eura, a prikupljena sredstva biće uplaćena na žiro račun koji je namijenjen za pomoć maloj Mariji. Ukoliko nijeste u mogućnosti da prisustvujete samoj akciji, svoj doprinos možete dati uplatom direktno na žiro račun broj 540-3209731697 koji je otvoren kod Erste banke.

Pridružite nam se da uživamo u prirodi i pomognemo Mariji u borbi koja je tek čeka.

SPK Soko

No comments:

Post a Comment