Monday 25 November 2013

I Edukativna radionica

"Everest 2010"



                                                               „Everest 2010“

Nedjelja, 24. 11. 2013. godine bila je rezervisana za edukativnu radionicu, koju su u našim prostorijama održali prvi osvajači Mont Everesta iz Crne Gore: Marko Blečić, Đorđije Vujičić i Dragutin Vujović, članovi PSK „Javorak“.

Kako Statut nalaže da pored razvoja i unaprijeđivanja planinarskih aktivnosti Klub ima za cilj i edukaciju svojih članova, ovim predavanjem smo nastojali da upoznamo prisutne sa osnovama planinarenja, kao i sa ključnim pravilima ponašanja u planini.

Samim tim, predavanje su držala eminentna lica iz ove oblasti, pa je jedan dio bio posvećen i njihovoj ekspediciji iz maja mjeseca 2010. godine, kada su uspjeli osvojiti „krov svijeta“.
Član pomenute ekspedicije, Marko Blečić, je na više nego interesantan način dočarao  pripreme, ali i sami uspon na najveći vrh planete, tako da su prisutni mogli uživati u mnogobrojnim fotografijama i video zapisima iz oblasti Himalaja. Uz dobru interakciju između predavača i prisutnih članova, možemo zaključiti da je sama radionica ispunila svoj cilj.

Nakon predavanja, za prisutne je bio upriličen koktel. 

Ovo je ujedno bila i prva edukativna radionica našeg Kluba, a par sličnih održaćemo i u narednom periodu. Među njima, izdvojili bismo kurs prve pomoći, kao i predavanja iz oblasti teorije alpinizma.

Ovom prilikom zahvaljujemo se našim prijateljima i predavačima iz Nikšića, na više nego kvalitetnom izlaganju, u nadi da ćemo i u budućnosti imati puno uspješnih zajedničkih akcija.


U nastavku možete pogledati par fotografija sam samog predavanja.










No comments:

Post a Comment